ISO 18187:2024

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ١٤ مايو ٢٠٢٤

Soil quality — Contact test for solid samples using the dehydrogenase activity of Arthrobacter globiformis

ملفات الوثيقة ISO 18187:2024

الإنجليزية 27 صفحات
الإصدار الحالي
189.92 USD

مجال الوثيقة ISO 18187:2024

This document specifies a rapid method for assessing solid samples in an aerobic suspension, by determining the inhibition of dehydrogenase activity of Arthrobacter globiformis using the redox dye resazurin.

It is applicable for assessing the effect of water-soluble and solid matter bounded non-volatile contaminants in natural samples, such as soils and waste materials. Although not the main purpose, the contact test can additionally be used for testing the effect of chemicals, as described in the Annex C. The test yields a result within 6 h and can therefore be used for screening potentially contaminated test material.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 150-2:2020
GSO 150-2:2013 
لائحة فنية يمنية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 2055-1:2020
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية يمنية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 21013-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Cryogenic vessels — Pressure-relief accessories for cryogenic service — Part 2: Non-reclosable pressure-relief devices
ISO 19223-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Lung ventilators and related equipment — Vocabulary and semantics — Part 2: High frequency and jet ventilation
ISO/IEC TR 23951:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Information technology — Cloud computing — Best practices for using the cloud service level agreement (SLA) metric model
ISO/IEC 14496-32:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Information technology — Coding of audio-visual objects — Part 32: File format reference software and conformance